6 mai 2024

Ce au pățit peste 100 de pietoni după ce au traversat neregulamentar!

atentiepietoniIndisciplina pietonală, sancționată de polițiști

Polițiștii rutieri, împreună cu efective de la ordine publică, au acționat pentru depistarea și sancționarea indisciplinei pietonale

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale, dintre care 120 pentru traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni.

Pentru reducerea gradului de implicare în accidente de circulație, polițiștii le recomandă pietonilor

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să manifestați și mai multă prudență!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi, nu vă opriți în mijlocul străzii! Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri întrucât sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Și nu uitați: copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial