20 aprilie 2024
Cât de importantă este alăptarea la sân. Beneficiile pentru mamă şi bebeluş

Cât de importantă este alăptarea la sân. Beneficiile pentru mamă şi bebeluş

alaptarecomunicat de presă

Saptamana 1-7 august este cunoscuta la nivel mondial ca Saptamana Internationala a Alaptarii, ocazie cu care, peste tot in lume se organizeaza evenimente care sa atraga atentia asupra importantei hranirii la san a copiilor.
In Romania rata alaptarii exclusive in primele 6 luni este de 16% , printre cele mai mici din Europa (conform unui raport publicat de UNICEF si OMS).
Alaptarea aduce beneficii cognitive si de sanatate atat pentru copii cat si pentru mamele acestora.
Este esentiala in primele 6 luni de viata, Organizatia  Mondiala  a Sanatatii recomandand alaptarea pana la 2 ani de viata.
In acest mod se reduce rata deceselor infantile, alaptarea ajutand la prevenirea diareei si pneumoniei, cauze majore de deces in randul sugarilor. De asemenea mamele care alapteaza au un risc mai mic de cancer de san si ovarian, doua cauze principale de deces in randul femeilor.
Maternitatea Targoviste promoveaza alimentatia naturala prin perfectionarea continua a personalului si atragerea in cadrul echipei a unui consultant in alaptare certificat international IBCLC.
Saptamana Mondiala a Alaptarii va fi marcata in cadrul maternitatii prin cursuri pentru gravidele si lehuzele aflate in spital, sustinute de medici neonatologi, obstetricieni, psiholog  si consultant in alaptare.
Maternitatea Targoviste este, incepand cu ianuarie 2018, maternitate de grad 3, ingrijind pacienti (mame si nou nascuti) atat din judetul Dambovita, cat si  din judetele invecinate (Prahova, Arges, Teleorman).
Manager SJUT, Director medical SJUT,
dr.Claudiu Dumitrescu dr. Andrei Tomescu

Medic sef, sectia Nonatologie, Purtator de cuvant SJUT,
dr. Roxana Aldea dr.Elena Firoiu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial