25 aprilie 2024
Casa de Cultură din Găești revine în forță! DOUĂ CUNOSCUTE JURNALISTE AU REVIGORAT ACTIVITATEA CULTURALĂ DIN ORAȘUL LUI GHEORGHE ZAMFIR!

Casa de Cultură din Găești revine în forță! DOUĂ CUNOSCUTE JURNALISTE AU REVIGORAT ACTIVITATEA CULTURALĂ DIN ORAȘUL LUI GHEORGHE ZAMFIR!

Premii excepționale pentru copiii de la Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” din Găești, pregătiți de două cunoscute jurnaliste dâmbovițence.

La Festivalul Național ”Ecoul Pietrei Craiului”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în Zărnești, formațiile pregătite de ele au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului, în cadrul unei competiții de talente foarte serioase.

Alina Dumbravă și Mariana Ionescu au, iată, rezultate și în plan artistic și demonstrează că atunci când te implici cu pasiune, performanța nu întârzie să apară.

Alina Dumbravă a început colaborarea cu Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” în luna iulie, la propunerea directorului Andreea Duță. În doar câteva luni, Ansamblul de Dansuri Populare ”Brâulețul”, pe care îl coordonează, face furori pe scenă.

Ansambluri și trupe de dans din întreaga țară au participat, la Zărnești, la Festivalul Național ”Ecoul Pietrei Craiului”, iar un juriu exigent, format din coregrafii Ciprian Cristolovean, Alexandra Săcărea, Anca Popuțoaia și Florin Nanciu le-a plasat pe fetele de la Brâulețul pe primul loc. Soliștii ”New Generation” , pregătiți de jurnalista Mariana Ionescu, au avut o evoluție spectaculoasă și au primit, de asemenea, recunoașterea unui juriu din care au făcut parte Felicia Filip, Ozana Barabancea, Cristian Mihăilescu, Veta Biriș și Mihai Trăistariu.

Solista Alexandra Gâță a obținut premiul I la categoria 14 – 15 ani, o categorie numeroasă și foarte bine pregătită, la care au participat elevi ai școlilor de canto și de muzică din întreaga țară.

Adolescenta pregătită la Casa de Cultură din Găești, elevă la Colegiul Pedagogic ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a impresionat juriul cu piesa Rise Like a Phoenix, care i-au oferit o medie de 9,55.

Ana Maria Amuza, elevă a Liceului ”Iordache Golescu”, a participat la categoria 16 – 17 ani și s-a clasat pe locul al II-lea cu piesa ”Cuvintele tale”. A avut o interpretare sensibilă și, de asemenea, foarte apreciată.

Miruna Dragomir este în clasa a V-a și a participat la secțiunea de Muzică Tradițională, clasându-se pe locul al III-lea, cu ”Tudorițo, nene”. De asemenea, New Generation Junior, din care fac parte Anastasia Tureanschi, Iris Pahone, Evelin Chivu, Diana Tatomir și Miruna Dragomir, eleve ale Școlilor ”Șerban Cioculescu” și CNVS din Găești, a primit locul al III-lea la Secțiunea Grupuri.

Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” anunță că în luna octombrie își deschide porțile pentru grupele de începători: ”Dacă vrei să-ți perfecționezi talentul sau să socializezi într-un grup care are aceleași preocupări ca și tine, să te bucuri de dans și muzică, să trăiești emoțiile concursurilor și festivalurilor naționale și internaționale și să faci parte din cele mai importante evenimente ale orașului, vino la cercurile Casei de Cultură.

În toată luna octombrie, ne deschidem porțile pentru grupele de începători la formațiile: – Dansuri populare și/sau moderne (copii de la 5 – 18 ani) – coregraf Alina Dumbravă – Grup vocal copii și adolescenți/soliști (10 – 18 ani) – instructori Mariana Ionescu și Alin Simion – Grup vocal adolescenți/adulți – instructor Iliuță Bumbeș – Cor (adulți) – dirijor Florinel Ciprian Cazan – Satiră/grup umoristic (adolescenți și adulți) – coordonator Iuliana Socoteanu.

Vino la sediul Casei de Cultură și înscrie-te la cercul preferat. Copiii se vor înscrie doar în prezența unuia dintre părinți. Pentru detalii suplimentare, contactează-ne la email culturagaesti@gmail.com sau la numărul de telefon 0724549491. Noi îți oferim scena pe care să-ți exprimi talentul unic.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial