27 februarie 2024

Caravana Educațională UniversiDay, la Târgovişte

lice1Comunicat de presă

eveniment educațional de orientare academică, profesională și personală dedicat elevilor din târgoviște

Grupul EDUCATIVA organizează în Târgoviște în zilele de 30 și 31 octombrie, în intervalul orar 9 14, Caravana Educațională UniversiDay. Evenimentul este un târg expozițional unde elevii pot afla de la expozanți despre oportunitățile de studiu în străinătate și în România, precum și despre oportunități de voluntariat și dezvoltare personală. Liceele gazdă din Târgoviște sunt: Colegiul Național ”Constantin Carabella”(30 octombrie) și Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” (31 octombrie).

Pentru a fi cât mai aproape de elevi și a răspunde întrebărilor pe care aceștia le au cu privire la ”Ce voi face după terminarea liceului?” Grupul EDUCATIVA organizează în două licee din Târgoviște un târg al ofertelor educaționale. Cele două licee gazdă sunt Colegiul Național ”Constantin Carabella”(30 octombrie) și Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” (31 octombrie).

Elevii din toate liceele din oraș sunt invitați să afle direct de la expozanți care sunt programele de studiu pe care le pot găsi la anumite universități, care sunt beneficiile pe care acestea le prezintă și spre ce se îndreaptă proaspeții absolvenți de facultate.

Printre expozanții prezenți la Caravana UniversiDay Târgoviște se numără: British Council, programe de consiliere pentru studii în Europa (EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA), platformă de informare pentru alegerea facultății în România (Opțiuni.ro), program de consiliere vocațională (Opțiuni de Carieră), Ambasadorii Prieteniei, InovitaVerde, Universitatea Valahia. Mai mult decât atât, pentru elevii care încă nu s-au gândit la ce facultate să aplice după ce termină clasa a XII-a, evenimentul este o foarte bună sursă de informare. Aceștia pot afla ce domenii de studiu oferă universitățile din România și din străinătate astfel încât să aleagă ceea ce este cel mai potrivit pentru ei.

Pentru elevii care își doresc să aplice la o universitate din străinătate, vor fi prezenți la târg și reprezentanți ai programelor de consiliere. Este important pentru elevi să știe din timp cum anume trebuie să se pregătească pentru a aplica la o universitate internațională, ce costuri implică acest fapt, ce trebuie să conțină dosarul de aplicare și, nu în ultimul rând, cum îl poate ajuta un consilier.

La eveniment sunt invitați elevi de la toate liceele din Târgoviște, participarea fiind gratuită, pe bază de înscriere pe www.universiday.ro.

Persoană de contact: Firuța Slevoacă

Funcţia: Manager proiect

E- mail: firuța.slevoacă@educativa.ro

Telefon: 0758.818.164

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial