19 aprilie 2024
Campanie – De ce e importantă alimentaţia la sân

Campanie – De ce e importantă alimentaţia la sân

bebeCOMUNICAT DE PRESĂ

Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân 1-7 August 2016

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa celebrează în perioada 1-7 August 2016, Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân şi organizează Campania cu sloganul:

ALĂPTATUL: O CHEIE PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ !

Tema campaniei „Sâptămâna Mondială a Alimentației la Sân 2016” este sustenabilitatea, dezvoltarea durabilă, felul în care alăptatul este privit ca un element cheie în modul nostru de gândire, în ceea ce privește asigurarea bunăstării încă de la naștere, a respectului reciproc și grija comună pe care o purtăm acestei lumi.

Ea se concentrează pe cele 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD), pe care guvernele din întreaga lume au fost de acord să le realizeze până în anul 2030. ODD se bazează pe Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) și acoperă o serie de probleme cu privire la ecologie, economie și capitaluri proprii. Noile ODD abordează cauzele profunde ale sărăciei și oferă o viziune de dezvoltare funcțională pentru toți oamenii, din întreaga lume. Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân 2016 marchează un nou început pentru toți, în ceea ce privește modul în care putem realiza o dezvoltare durabilă, prin protejarea, promovarea și sprijinirea alăptării.

Obiectivele campaniei:

1. INFORMAREA populației cu privire la noile obiective de dezvoltare durabilă (ODD) și modul în care rezultatele acestora pot fi influențate de îmbunătățirea alăptării și alimentației copiilor mici.

2. ANCORAREA FERMĂ a alăptatului, ca o componentă cheie a dezvoltării durabile.

3. GALVANIZAREA diverselor acțiuni la toate nivelurile privitoare la alăptat și alimentația copiilor mici în noua eră a ODD.

4. ANGAJAREA și colaborarea cu toți actorii posibili în scopul promovării, protecției și susținerii alăptatului.

Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare planificate la nivel judeţean sunt: mediatizare – realizare comunicat de presă, transmiterea analizei de situaţie prin Email catre medici de familie, postarea pe site-ul DSP a comunicatului de presa, analizei de situatie si a materialelor informative, acordare consiliere şi distribuire materiale informative pentru pacientele din unităţile spitaliceşti din judeţ – sectia nou nascuti, pediatrie; instruire asistenţi comunitari, mediatori sanitari şi distribuire de materiale informative pentru comunităţi, distribuire materiale informative în cabinete medicale individuale, care vor sublinia importanţa alăptatului la sân pentru mame, copii și societate în general.

DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTOR EXEC.ADJ. SAN. PUB.

DR. SORIN STOICA DR. GABRIELA COSTEA

COORDONATOR PROGRAM,

Dr. AQUILINA MESINĂ

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial