28 martie 2024
Ca la noi… la nimeni! În plin sezon turistic, gaură cât toate zilele în drumul spre Padina – Peștera!

Ca la noi… la nimeni! În plin sezon turistic, gaură cât toate zilele în drumul spre Padina – Peștera!

pad1Comunicat de presă

Informare privind situația drumului asfaltat Dj713-Dj714!

Drumul asfaltat de la Dichiu spre Zănoaga este în continuare închis din data de 31 iulie 2019. Fără nicio informare prealabilă, închiderea drumului de acces a creat o problemă majoră deținătorilor de structuri de primire turistice.

padRezervările pentru acestă perioadă de vârf au fost făcute cu mult timp înainte, multe dintre ele cu plata în avans. Din cauza faptului că turiștii nu au fost informați că drumul de acces asfaltat va fi închis, mare parte dintre aceștia anulează vacanțele în munte.

Cu o situație dificilă se confruntă inclusiv obiectivele importante din zonă: Mânăstirea Peștera,  Peștera Ialomiței, obiective unde veneau zilnic sute de turiști folosind mașinile taxi cu plecare din Bușteni sau Sinaia.

Am primit nemulțumiri inclusiv de la hotelierii din Sinaia care au programe de vizitare a Peșterii Ialomiței pentru oaspeții lor și care acum sunt nevoiți să le anuleze!

 

Răul a fost deja creat!

pad2Orice zi în plus fără acces pe drumul asfaltat nu face decât să amplifice nemulțumirile turiștilor și să scadă încrederea tuturor privind posibilitatea înființării unei Stațiuni Turistice Moroeni Padina-Peștera.  Toată munca autorităților de până acum este pusă la pământ de un constructor care de 5 ani de zile nu reușește să termine un sector de drum în lungime de 3 Km!

 

Dacă turism nu mai suntem lăsați să facem, măcar să informăm corect ce se întâmplă cu noul șantier de lucrări.

Ieri, au continuat lucrările de excavare a pământului. La fel ca și în ziua precedentă, un singur utilaj este la lucru, deja celebrul excavator.  Nu ne pricepem la construcții dar putem estima că în acest ritm în maximum 50 de ani se va finaliza lucrarea!  Atașăm poze realizare aseară.

 

Valentin Calcan,

Asociația Turistică Peștera-Padina

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial