joi. sept. 19th, 2024

Aș fi vrut să scriu despre plăcerea micilor fotbaliști, despre dăruirea pe care o vezi din partea unui copil ce are mingea la picior și se îndreptată spre poarta adversă , despre rumoarea stârnită în rândul părinților veniți să susțină performanța.


Nu o sa fie despre acest lucru, pentru că…nu s-a putut!
Astăzi, la Bucsani, pe stadionul de lângă parcul Dalles, a avut loc una din etapele interligii județene la fotbal. Juniori cu vârste cuprinse între 6 si 10 ani au participat fascinați la competiția de fotbal, dând dovadă de multă dăruire.
Venit să acopăr evenimentul, așa cum de foarte multe ori am făcut-o de pe diverse stadioane ale județului, am fost alungat de către o duduie care nu era interesantă cine sunt, ci mai degrabă “cine m-a chemat”. Ce era sa-i zic, că m-a chemat pasiunea pentru fotbal? M-a chemat dorința de a promova evenimentul, și de ce nu, câțiva mici fotbaliști remarcabili? Duduia nu ar fi înțeles acest lucru. Pentru ea, “chemarea” avea iz de “cotizație”,iar din câte am înțeles, nu cotizasem unde trebuia pentru a putea face un reportaj acolo.
Deși am cerut în repetate rânduri acreditare de presă chiar către președintele AJF Dâmbovița, Cristian Prisăcaru , mi s-a răspuns ca nu este nevoie, și că pot participa fără probleme. Iată, astăzi, s-a dovedit încă o dată vorba lui Arghezi, “că una vorbim și alta fumăm”.
Întrucât de dincolo de gardul înalt de sârmă, acolo unde organizatorii au binevoit să mă trimită, nu mi-am putut face meseria de fotoreporter, vă las singurele instantanee ce au putut fi făcute la interliga din această duminică . Atât s-a putut!

articol de Liviu Lazăr,

reporter special Targovistenews.ro