18 septembrie 2021
Bright Sky RO, aplicația destinată victimelor violenței domestice

Bright Sky RO, aplicația destinată victimelor violenței domestice

Webp.net-resizeimageÎncepând cu luna mai 2020, prevenirea violenței domestice -prioritate a Poliției Române- beneficiază de un instrument digital gratuit prin Aplicația Bright Sky România. Astfel, aplicația vine în sprijinul victimelor violenței domestice și oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.

Aplicația a fost dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Bright Sky RO este disponibilă în AppStore și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară.

Printre cele mai accesate funcții ale aplicației, enumerăm: căutarea celui mai apropiat serviciu de asistență, completarea chestionarului de evaluare a riscului, ghidul de siguranță online și căutarea de informații generale din meniul aplicației (cauzele și consecințele violenței domestice, ordinul de protecție). Funcția de jurnal a aplicației este de asemenea un instrument extrem de util pentru victime, pentru că le ajută să strângă dovezi necesare pentru documentarea abuzului.

Aplicația vine în sprijinul victimelor prin oferirea de informații utile și posibilitatea stocării probelor pentru un eventual demers juridic.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial