lun. sept. 16th, 2024

Braconaj cinegetic, la Hulubești

Trei bărbați au fost reținuți după ce în căruţa în care se aflau au fost descoperite două căprioare fără viață.

Polițiștii spun că animalele ar fi fost împușcate de un bărbat, de 40 de ani, fără autorizație de vânătoare.

Reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Marea, în timp ce patrulau pe raza comunei Hulubesti, au oprit pentru control, pe un drum de exploatare agricolă, un vehicul cu tracțiune animală (căruță) în care se aflau trei bărbați.

În urma controlului vehiculului, polițiștii au descoperit două cadavre din specia căprioară, ce prezentau leziuni specifice împușcării, o armă de foc și două lanterne. La fața locului, pentru a prelua cercetările, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au stabilit că arma era deținută legal de un bărbat de 40 de ani.

Din investigațiile efectuate a rezultat că bărbatul de 40 de ani, fără a deține autorizație de vânătoare, în noaptea de 4 spre 5 septembrie a.c., împreună cu doi tineri de 20 și 21 de ani, ar fi împușcat cele două animale pe care le-ar fi încărcat în vehicul.

Față de cele trei persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat IPJ Dâmbovița.