29 martie 2024
Blestem de foc peste câmpiile şi dealurile din judeţul Dâmboviţa!

Blestem de foc peste câmpiile şi dealurile din judeţul Dâmboviţa!

În acest sfârşit de săptămână echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 13 incendii de vegetaţie, în care au ars cca.7(şapte) hectare de vegetaţie uscată, astfel:  Detaşamentul Târgovişte (com.Văcăreşti – 300mp şi com.Răzvad – 3ha);  Detaşamentul Găeşti (com.Hulubeşti – 1500mp, com.Petreşti – 150mp şi com.Ulieşti – 5000mp);  Detaşamentul Pucioasa (com.Doiceşti – 2000mp şi com.Moroieni – 10mp);  Garda Voineşti (com.Voineşti – 1,2ha şi com.Tătărani – 500mp);  Garda Răcari (com.Conţeşti – 1ha);  Pichet Potlogi (com.Corbii Mari – 5000mp);

• Sâmbătă – 31 martie, în urma unui apel pe 112, în care se anunţa faptul că ar exista scăpări de gaze la un apartament situat într-un bloc de locuinţe din oraşul Pucioasa, un echipaj de intervenţie de la Detaşamentul Pucioasa s-a deplasat la faţa locului, unde a asigurat zona până la sosirea echipei specializate de la Distrigaz. Nu au fost detectate scăpări sau acumulări de gaze;

• Sâmbătă – 31 martie, echipa pirotehnică de la Detaşamentul Târgovişte s-a deplasat în comuna Bucşani pentru a ridica o grenadă defensivă tip F1, cu focos în stare de funcţionare. Elementul de muniţie a fost transportat şi depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

• Duminică – 01 aprilie, la ora 11:54, pompierii de la Detaşamentul Moreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe din comuna Dărmăneşti. Neglijenţa proprietarului care a adormit cu ţigara aprinsă, se pare că a condus la producerea incendiului, în care au ars: un pat şi articole textile (îmbrăcăminte şi lenjerie de pat);

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 26 solicitări.

Echipajele SMURD au intervenit astfel: SMURD Târgoviște la 15 solicitări, SMURD Titu la 4(patru) solicitări, SMURD Moreni la 3(trei) solicitări şi SMURD Găeşti la 4(patru) solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, afecţiuni respiratorii, crize epileptice, halenă alcoolică, dureri lombare, renale şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * * Având în vedere că încă mai au loc incendii de vegetaţie, evenimente ce pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător şi care implică un număr mare de resurse umane şi materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa continuă acţiunile preventive pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000 – 2500 lei.

Facem apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc miriştilor, resturilor vegetale şi vegetaţiei uscate, în caz contrar vor fi aplicate sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege.. Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial