19 aprilie 2024
Bezdead – Ziua Internațională a Tineretului, sărbătorită cu film de aventuri

Bezdead – Ziua Internațională a Tineretului, sărbătorită cu film de aventuri

Biblioteca publică „Vasile Voiculescu” Bezdead organizează de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TINERETULUI vizionarea filmelor de aventuri şi desen animat. Acţiunea are ca scop popularizarea cărţilor prin film. Tânărului utilizator al bibliotecii îi este sugerată cartea ca material ce stă la baza alcătuiri unui film şi-l pregăteşte intelectual pentru aventura vieţii. Tinerii din localitate au fost invitaţi la biblioteca pentru a viziona două filme ce sunt incluse în următoarele genuri: aventură, comedie, animaţie şi familie.

Cărţile popularizate de Bibliotecă şi împrumutate de Cititor au fost: Jules Verne – O călătorie spre centrul pământului şi Insula misterioasă; Robert Louis Stevenson – Comoara din insulă; Jonathan Swift – Călătoriile lui Gulliver etc. Film de aventuri: Calatoria 2: Insula misterioasa (2012)

Tânărul aventurier Sean pleacă într-o nouă călătorie. După ce primește un mesaj codat de pe o insulă misterioasă cu vulcani periculoși și forme ciudate de viață, băiatul este determinat să se avânte într-o nouă misiune periculoasă. Nereușind să-l oprească, tatăl său vitreg i se alătură, iar împreună cu un pilot de elicopter și frumoasa lui fiică, pornesc în căutarea insulei. Odată ajunși pe tărâmul misterios, cei patru trebuie să îl salveze pe singurul localnic al ținutului, înainte ca un seism puternic să scufunde întreaga insulă, cu toate comorile ei.

Film de animaţie: Alvin şi veveriţele (2007)

Cand in casa lui Dave, un compozitor de real… insucces, se strecoara trei veverite, barbatul incearca sa scape de ele. Dar cand veveritele arata ca pot vorbi si canta, Dave isi da seama ca ar putea da lovitura cu ajutorul lor. Surprinzatoarea colaborare dintre Dave, bataiosul Alvin, tacutul Simon si sensibilul Theodore ii rezolva compozitorului atat problemele profesioanele, cat si pe cele sentimentale.

În încheierea activităţii, cei mici au vizionat şi filmul din seria pentru copii Cars 2. Puzderia de masini vorbitoare in frunte cu vedeta Lightning McQueen, se prezinta insa intr-o nota si mai amuzanta decat in prima parte a seriei, virand cu succes spre podiumul de premiere al filmelor de animatie lansate anul acesta.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial