29 martie 2024
Bezdead – A dat atacul în livada cu pruni!

Bezdead – A dat atacul în livada cu pruni!

pruniDepistat în timp ce sustrăgea fructe și lucernă dintr-o livadă

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bezdead au fost sesizaţi de un bărbat de 57 de ani, cu privire la faptul că o persoană i-a sustras prune și lucernă dintr-o livadă din localitate.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat bănuitul în persoana unui tânăr de 28 de ani, pe numele lui fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Poliţiştii atrag atenţia că proprietarii de terenuri pot contribui la prevenirea furturilor de pe câmp sau din livezi prin conştientizarea responsabilităţii pe care o au în asigurarea integrităţii culturilor. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele fizice sau juridice care deţin, cu orice titlu, terenuri agricole îşi pot organiza, în asociere sau individual, paza culturilor de pe câmp, cu paza proprie sau prin societăţile specializate de pază.

Totodată, având în vedere că se apropie sezonul recoltelor, poliţiştii vor include în itinerariile de patrulare punctele de acces de/din câmp, precum şi drumurile de exploatare agricolă şi vor verifica legalitatea transporturilor de produse agricole pe arterele de circulaţie

De asemenea, poliţia solicită sprijin din partea autorităţilor locale în vederea identificării unor metode eficiente de organizare a pazei comunale, obligativitate stipulată în cuprinsul Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial