18 aprilie 2024
Băleni – Sania trasă de cai a intrat în camion!

Băleni – Sania trasă de cai a intrat în camion!

saniecaiPoliţia dâmboviţeană vă informează:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi că pe raza localităţii Băleni s-a produs un accident de circulaţie.

Din cercetări a reieşit că un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea o sanie trasă de doi cai, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară care circula regulamentar.

În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a trei persoane, respectiv conducătorul autoutilitarei şi doi pasageri din sanie.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Pentru prevenirea implicării atelajelor hipo în accidente rutiere, poliţia aduce în atenţia conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală o serie de reguli:

În conformitate cu prevederile conducătorul vehiculului cu tracţiune animală este obligat:

Să aiba asupra lui actul de identitate, certificatul de înregistrare, iar pe vehicul montate placuţele cu numărul de înregistrare.

Să conducă animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru el şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public.

Pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu poată intra pe partea carosabilă.

Să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului, a produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării.

De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stânga.

Să nu părăsească vehiculul sau animalele ori să doarmă în timpul mersului.

Să nu transporte obiecte care depăşesc în lungime sau în lăţime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culoare roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a incărcăturii.

Să nu circule cu animale care însoţesc vehiculul, dacă acestea nu sunt legate de latura din dreapta a vehiculului sau de partea din spate a acestuia, cât mai aproape de partea dreapta. Legătura nu trebuie sa fie mai mare de 1,5 m.

Să nu patrundă pe drumurile modernizate sau pietruite cu roţile vehiculului murdare de noroi.

Să nu transporte în vehicule persoane care stau în picioare şi să nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial