lun. sept. 16th, 2024

Descoperă programul Festivalului pe babelfest.ro

Vineri 14 iunie #Babel#babelFAST

Chinese Traditional Opera Recital

Shanghai Artist Collective, China Ora 20:00, Casa de Cultură a Sindicatelor

Artiștii din Shanghai prezintă un captivant Recital de Operă Tradițională Chineză, cu o gamă diversă de piese care evidențiază bogata moștenire culturală și măiestria artistică a operei chineze. Recitalul include piesa de cor Mâine va fi mai bine, urmată de emoționanta Operă Yue, Iubitorii de fluturi – Cele optsprezece despărțiri. Această poveste clasică de dragoste și tragedie este frumos redată prin arta expresivă a Operei Yue. Spectacolul continuă cu Solo Banhu Sărbătoare, unde artistul Fan Qing aduce la viață sunetele vibrante și rezonante ale Banhu-ului, un instrument cu coarde tradițional, renumit pentru calitățile sale tonale unice și rezonanța sa locală. Recitalul mai include și Opera Pu Clasică Xu Ce fugind spre oraș.

Dj. Sorin Lupașcu

Disco Retro în aer liber

Ora 22:20, Piața Mihai Viteazul

Caliban’s CodexEmily Carding, Anglia

Ora 16:00, Sala Studio a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

În cei doisprezece ani de la plecarea lui Prospero, Caliban a cernut cu grijă cenușa cărților de magie, reconstruind încetul cu încetul o modalitate de a-și salva insula de abuzurile omenirii. Magicși tulburător, Codexul lui Caliban oferă o perspectivă asupra unuia dintre cele mai misterioase personaje ale lui Shakespeare, dezvăluindu-l ca fiind mult mai mult decât monstrul mult-hulit cum este adesea considerat.

Baesogoji, a pond in the memory Production IDA, Coreea de Sud

Ora 17:30, Sala Mare a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

Într-o noapte de toamnă din 2016, o tânără apare în fața lui Sunhee și a companioanei sale tinere, Yipbun, în curtea unui restaurant specializat în tocăniță de pește picant, lângă lacul Okjeongho, Imsil. Acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de Nunta de Diamant a lui Yipbun. Sunhee, Yipbun, Sonyeo și Makdong, care și-au petrecut copilăria împreună, au o prietenie inocentă. În cele din urmă, Sunhee și Makdong se căsătoresc, devenind cumnate. Sunhee este forțată să se alăture unui grup reacționar împreună cu Makdong și este dusă la Baesogoji. Mai târziu, soțul lui Sunhee apare, dar îl ia acasă doar pe fratele său mai mic, Makdong, lăsând-o pe Sunhee abandonată. Între timp, Yipbun se căsătorește cu un general partizan cu un singur braț pentru a-și salva iubitul, Myeon Seogi, dar toate trupele partizane sunt înfrânte. Yipbun se recăsătorește în cele din urmă cu comandantul echipei de subjugare coreeană care a salvat-o. După ce este jefuită de comandantul Comandamentului de Securitate al Partizanilor, Yipbun își pierde mințile și este ostracizată de oamenii din cartierul ei, fiind în cele din urmă împușcată. În cele din urmă, ei își cer iertare unii altora, se îmbrățișează și cântă cântecele lor din copilărie.