lun. sept. 16th, 2024

Artiști din 32 de țări, se reunesc în ediția a XII-a a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Târgoviște, organizat de Teatrul Tony Bulandra Târgovişte.

Foto credit: Cosmin Vîrlan

7 zile și peste 50 de evenimente: teatru, film, dans, spectacole de stradă, conferințe, ateliere, expoziții și tradiționala paradă.

Descoperă programul Festivalului pe babelfest.ro

MIERCURI 12 iunie #Babel#babelFAST

SUHDEKate & Pasi Company, Finlanda

Ora 21:00, Piața Mihai Viteazul

Relațiile interpersonale fac obiectul acestui spectacol acrobatic. Cum poate o femeie de 50 de kg să câștige lupta cu un bărbat de 100 de kg? Și ce fel de relație poate avea un duo atât de improbabil? Cine conduce și cine urmează? Va fi caracterul tău modelat de relațiile din jurul tău? DUO KATE & PASI jonglează literalmente cu elementele unei relații de dragoste și răspund la întrebările legate de evoluția unui cuplu, prin acrobații ce îți vor opri respirația, cu sensibilitate și multă autoironie.

Nobody Meets Nobody Grotowski Institute and Kugacz-Semerci Studio, Polonia

Ora 20:00, Casa de Cultură a Sindicatelor

Teatrul fizic al emoțiilor.

Existăm în existența celorlalți, iar presupunând că TU exiști, căpătăm certitudinea propriei noastre existențe, chiar și atunci când nu observăm acest lucru sau nu mai putem distinge între noi și celălalt. Suntem părți ale propriilor noastre povești create unii pentru alții, în minți care încă adorm una lângă cealaltă, dar visează întotdeauna separat. Avem nevoie de o altă persoană, mereu prezentă, pentru a confirma și a realiza propria noastră identitate, de cineva care să fie martorul existenței noastre, al morții și al uitării noastre, al plecării noastre constante?

RAFLAKate & Pasi Company, Finlanda

Ora 19:00, Piața Mihai Viteazul

RAFLA este povestea unui mic restaurant ambulant. Clienții au plecat, dar proprietarii preferă să-și petreacă timpul făcând orice altceva în afară de gătit. Aceste două personaje fermecătoare pregătesc pizza în felul lor unic, surprinzându-te cu acrobații și jonglerii uimitoare. Veți râde urmărindu-le spectacolul și s-ar putea chiar să vi se facă foame!

Mahamaya Electronic Devices

Teatrul Fără Nume, Republica Moldova

Ora 17:30, Sala Mare a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

O experiență teatrală fără personaje. Cei patru artiști pun și răspund de pe scenă la întrebări fundamentale despre: știință, politică, familie, droguri, sex, religie… Atât publicul, cât și actorii caută răspunsuri la întrebările pe care ni le punem zi de zi. De fapt, niciuna dintre întrebări nu își află răspunsul. Cine suntem noi cu adevărat? O nouă piesă scrisă de Ivan Vyrypaev, unde autorul abordează subiecte actuale despre sensul vieții, dezvoltarea spirituală, evoluție, compasiune, război, sex, ecologie.

Black Kite – Pulsation of Souls usaginingen, Japonia

Ora 16:00, Sala Studio a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

Ritmurile lucrurilor care nu ne convin adunate în agitația unei societăți a orgoliilor. Lumea își schimbă culoarea, crește și se ofilește, precum comportamentul uman. Totul se reflectă în ochii zmeului negru care privește în jos din cerul de deasupra. În Japonia, unul dintre cele mai îngrijorătoare cazuri de aruncare ilegală a deșeurilor a avut loc pe Teshima, o insulă îndepărtată. Cantități mari de deșeuri au fost transportate pe insulă, arse și lăsate acolo, transformând Teshima într-o „insulă de gunoi”. Această acțiune devastatoare a perturbat viața liniștită a locuitorilor insulei și a stricat plajele cândva curate.