28 martie 2024
BABEL F.A.S.T. – 7 evenimente și două ateliere, într-o zi!

BABEL F.A.S.T. – 7 evenimente și două ateliere, într-o zi!

babel-mieCOMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 8 iunie am trecut de jumătatea acestei ediții a BABEL F.A.S.T. Cu nu mai puțin de 7 evenimente și 2 atelierie, a cincea zi din festivalul din Târgoviște a oferit ceva pentru toate gusturile.

Programul a început la ora 18:00 cu Serious Clown din Australia, care este deja un prieten al copiilor din Târgoviște, pe care l-au urmărit până pe Platoul Prefecturii, unde la 18:30 a început reprezentația Peregrinus a Teatrului KTO din Cracovia (Polonia). Evenimentul a fost ceva nemaivăzut în fosta Cetate de Scaun. Teatrul de stradă polonez este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune din lume, iar spectacolul de la KTO nu a dezamăgit, abordând tema omului contemporan și a lipsei de esență a societății moderne.

Pentru cei care nu au dorit să stea în soare, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra îi așteptau începând cu ora 19:00 artiștiii polonezi, englezi și spanioli, uniți sub compania Third Arrangement, cu spectacolul Pages from the book of…, în regia lui Andrezj și Teresa Welminski. Când a început spectacolul, cartea s-a deschis, iar lumea lui Bruno Schulz s-a dezlănțuit.

Înapoi pe Platoul Prefecturii compania Groove Onkels și-a început incendiarul show de percuție la ora 19:30, aceasta fiind a doua și ultima reprezentație a nemților în BABEL. La 20:00 târgoviștenii au fost invitați la Ferma Animalelor de la Auăleu din Timișoara. Talentații actori ne-au adus un spectacol inedit în regia lui Ovidiu Mihăiță, conducătorul trupei. După lăsarea întunericului trupa Drum & Fire a luminat Platoul Prefecturii cu acrobații cu foc.

Schimbarea din program, deși anunțată târziu, a ajuns la urechile spectatorilor, care au știut că filmul suedez Viskan Miracles se mutase de la ora 23:00 la ora 21:00 în Foaierul Teatrului.

8 iunie a fost și ziua când Scott Johnston și-a încheiat atelierul, participanții zguduind teatrul cu aplauzele lor la finalul întâlnirii cu artistul, iar Alexandar Ivanovski, prieten al teatrului, care a montat spectacolul Trei surori luna trecută, a început un atelier bazat pe mișcare.

Vă așteptăm în continuare la BABEL! Nu pierdeți ocazia de a vedea spectacole din Belgia, Irak, Danemarca, Australia, Germania, Rusia, Macedonia, Marea Britanie, Georgia și Algeria.

Programul festivalului îl puteți găsi pe www.babelfest.ro sau pe www.tonybulandra.ro, iar rezervări de bilete se pot face la telefon 0245.210.046. (Programul casei de bilete este zilnc între orele 09:00 – 19:00).

 

Echipa BABEL F.A.S.T. 2016

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial