vin. oct. 18th, 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis două mesaje:

Atenționare meteorologică 🟨 Cod Galben 🟨 valabilă pentru 2 iulie în întreg județul Dâmbovița.

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat. În intervalul menționat în județul Dâmbovița se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Atenționare meteorologică 🟨 Cod Galben 🟨 în intervalul de valabilitate: 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00, pentru întreg județul Dâmbovița.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică În intervalul menționat, în județul Dâmbovița vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare.