mie. oct. 23rd, 2024

La Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au fost înregistrate 49 de sesizări privind posibile încălcări ale legii

Duminică, 09 decembrie a.c., în intervalul 07:00-16:00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost înregistrate 49 de sesizări privind posibile încălcări ale Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, din care 44 au fost primite de la cetăţeni, prin S.N.U.A.U. 112, iar alte cinci de la formaţiuni politice.

În 9 dintre aceste situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări atât pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cât şi privind infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

Poliţiştii dâmboviţeni continuă activităţile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională care intră sub incidența Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la vot sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani în cazul celui care promite, oferă sau dă bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi în cazul alegătorului care primeşte astfel de bunuri sau care votează fără a avea drept de vot ori votează de mai multe ori în ziua alegerilor.

CENTRUL JUDEŢEAN DE COMUNICARE