22 aprilie 2024
Autorităţile române, avertisment către utilizatorii aplicaţiei WhatsApp. Cum vă pot fi furate datele dacă accesaţi un link!

Autorităţile române, avertisment către utilizatorii aplicaţiei WhatsApp. Cum vă pot fi furate datele dacă accesaţi un link!

whaAutoritatile romane, avertisment catre utilizatorii aplicatiei WhatsApp. Cum va pot fi furate datele daca accesati un link.

Sute de utilizatori ai programului au primit un mesaj prin care sunt informati ca aplicatia nu va mai fi gratuita decat daca activeaza un link, in aceste conditii utilizatorii fiind sfatuiti sa nu acceseze link-ul.

”Aplicatia WhatsApp va costa 0,01S pentru fiecare mesaj trimis. Trebuie sa confirmati profilul pentru a continua sa il utiliati GRATUIT! Activati profilul dvs. aici” este mesajul, insotit de un link primit de mii de utilizatori ai serviciului de mesagerie WhatsApp in ultimele zile si distribuit de catre foarte multi dintre ei prietenilor si cunostintelor cu care sunt conectati prin serviciu.

Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita informeaza, printr-un comunicat dat publicitatii joi, ca este vorba despre o campanie de phishing al carei scop este acela de a obtine date de la utilizatori, politistii recomandand ca mesajele sa fie ignorate si linkul sa nu fie accesat.

”CERT-RO a emis o avertizare pe utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Acestia sunt vizati de o campanie de phishing. Atacatorii incearca sa obtina credentialele lor printr-o metoda de “validare” a datelor. Mai precis, victima primeste un mesaj prin care i se cere “verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia in continuare de gratuitatea serviciului. Se recomanda ignorarea unor asemenea mesaje si, in special, evitarea accesarii link-urilor pe care le contine!”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de IPJ Dambovita.

Politistii le recomanda utilizatorilor sa nu dea niciodata click pe un link sau pe o anexa dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat si sa il stearga imediat, sa nu acceseze pagini web care contin greseli gramaticale, greseli de ortografie sau cu rezolutie mica si sa instaleze o solutie antivirus daca au la dispozitie un astfel de program.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial