4 mai 2024
Au vrut să vadă cum e munca de poliţist! Şi le-a plăcut!

Au vrut să vadă cum e munca de poliţist! Şi le-a plăcut!

sca1COMUNICAT DE PRESĂ

Cea de a doua zi din Săptămâna ,,ŞCOALA ALTFEL”

Astăzi, 07 aprilie a.c., poliţiştii din Dâmboviţa au continuat activităţile în cadrul Programului Naţional “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa au organizat întâlniri interactive cu elevii, scopul activităţilor fiind prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi reducerea gradului de victimizare al minorilor. Cu această ocazie, au fost prezentate prevederi legislative, exemple din cazuistica poliţiei şi o serie de recomandări antivictimale şi antiinfracţionale.

De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Resurse Umane şi un elev de la coala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au promovat în rândul liceenilor profesia de poliţist, modalităţile de selecţie, recrutare şi oferta educaţională a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie „A. I. Cuza” Bucureşti.

O altă activitate înscrisă în acest program a fost „ JOB SHADOW DAY”, prin intermediul căreia liceenii au avut posibilitatea de a cunoaşte îndeaproape activitatea zilnică, desfăşurată de poliţişti, în spiritul legii şi slujba cetăţenilor,stând în umbra unui poliţist.

Elevii s-au familiarizat cu modul în care se efectuează semnalul de oprire a unui autovehicul de către poliţişti rutieri, legitimarea unei persoane, au patrulat şi au distribuit cetăţenilor materiale informative .

La terminarea „programului de lucru”, aceştia au primit diplome şi felicitări din partea poliţiei dâmboviţene.sca2

Totodată, peste 300 de preşcolari şi școlari au primit de la poliţiştii rutieri şi de ordine publică informaţii privind regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, în special a celor care îi privesc pe pietoni.

sca3Poliţiile municipale şi orăşeneşti au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, prilej cu care cei interesaţi au vizitat dotările şi tehnicile folosite de poliţişti.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial