Dum. sept. 8th, 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis două mesaje de avertizare:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 🟥 COD ROȘU Interval de valabilitate: 15, 16 iulie

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

În județul Dâmbovița, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 🟥 COD ROȘU Interval de valabilitate: 17 iulie

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

În județul Dâmbovița, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Astfel, vă recomandăm să urmați câteva reguli simple pe timpul acestor avertizări meteo:

✅ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare! ✅ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice! ✅ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise! ✅ Consumați fructe și legume proaspete! ✅ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite pentru a preveni incendiile! ✅ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

ℹ️ Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

ℹ️ Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

sursa: ISU Dâmboviţa