Doi soţi din Bucureşti au reuşit să creeze o atmosferă de basm… ca în ograda bunicilor.
Ei au pornit propria afacere de familie, prin care au dat viaţă unei ferme din localitatea Conţeşti, judeţul Dâmboviţa.
Femeia, de meserie profesoară de engleză, şi soţul ei, inginer, au vrut să le ofere copiilor lor o parte din copilăria de care s-au bucurat şi ei cândva… Aşa că au cumpărat cai, iepuraşi, văcuţe, capre, oi, dar şi multe păsări, transformând ograda bunicilor într-o adevărată fermă, în care turiştii îşi pot aminti de copilăria de la ţară.
Porţile fermei s-au deschis abia de două zile, dar zeci de părinţi şi-au adus deja copii să se bucure de toate “comorile” din ogradă. Însă au venit şi adulţi, care vor să încerce lucruri care, pentru ei, sunt mai puţin obişnuite.
„Sunt aşa ca şi cum aş fi la ţară la bunica mea, atmosfera este foarte primitoare, de abia aştept să mă plimb cu căruţa, este visul meu” mărturisește o tânără.
“Totul este frumos aici!”
„Am un cal preferat al meu, pe nume Mora, care a născut un băieţel cu o stea în frunte, pe nume Star.”
„M-am jucat cu mingea, cu nişte palete de badminton” sunt alte mărturii ale turiștilor.
„Este exact ca la bunici, am venit cu copiii din Bucureşti, să mai ieşim din betoanele acelea. Este cald, frumos, gazdele sunt extraordinare. Sunt animăluţe, ai loc de joacă, exact ca la bunici” spune mama unui copil.
– Ce ai găsit?
– Două ouă de bibilică…
Marius Buga, Pro TV: „După ce s-au jucat cu iepuraşii, au admirat fazanii, dar şi bibilicile, copiii s-au urcat în căruţa şi au dat o raită prin ogradă, iar la final au avut parte de un ospăţ cu specific românesc.”
Gabi Dinu, administratorul fermei: „Avem cam toate animalele care se găseau într-o gospodărie, de la gâşte, rate, curci, bibilici, tot ce înseamnă animal într-o gospodărie”
Dana Zaharia, administratora fermei: „Făcând locul acesta pentru copiii noştri în primul rând am vrut să aibă şi alţii ocazia să dea frâu liber energiei şi să se simtă bine într-o zi la ţară”
În cadrul fermei, administratorii au amenajat şi o odaie ca pe vremea bunicilor, cu felinar, ştergare pe pereţi, felinar şi… ladă de zestre. Ferma este deschisă începând cu ora 11 până la ora 20, iar un bilet costă 70 de lei de persoană. În bani este inclusă şi masa de prânz cu bucate tradiţionale, gătite la faţa locului, dar şi o plimbare cu căruţa.
sursa – Pro TV