27 aprilie 2024
Atenție, viteza ucide! Acțiune a polițiștilor pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse din cauza vitezei

Atenție, viteza ucide! Acțiune a polițiștilor pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse din cauza vitezei

Atenție, viteza ucide! Acțiune a polițiștilor pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză

În perioada 7-13 august a.c., polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița acționează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special al celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, dar și pentru a preveni producerea unor accidente de circulație care au consecințe grave.

În cadrul acţiunii, poliţiştii folosesc echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acțiunea face parte din Programul ROADPOL, respectiv acțiunea preventivă „SPEED”, desfășurată pe teritoriul tuturor statelor membre.

Doar pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au controlat peste 250 de autovehicule și au sancționat contravențional 82 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut patru permise de conducere.

Acțiunile vor continua.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial