1 mai 2024
Atenție, șoferi. S-a schimbat legea. Ce noutăți au intrat în vigoare

Atenție, șoferi. S-a schimbat legea. Ce noutăți au intrat în vigoare

Participanții la traficul rutier au fost informați cu privire la noile modificări legislative

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dâmbovița, au organizat o activitate care a avut ca obiectiv informarea participanților la trafic cu privire la noile reglementări din domeniul rutier.

Prin activitate s-a urmărit conștientizarea de către șoferi a pericolului la care se expun, atât aceștia, cât și cei din jur, prin încălcarea regulilor de circulație, în special atunci când se urcă la volan dacă sunt influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Cea mai recentă modificare se referă la felul în care vor fi aplicate pedepsele în situațiile în care conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive provoacă accidente de circulație din care rezultă decesul unei persoane, situație în care cei vinovați vor fi condamnați la pedepse cu executare.

Polițiștii subliniază faptul că toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să conducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți.

Alte noi modificări legislative care vizează normele rutiere se referă la faptul că se pedepsește cu închisoarea conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui _tractor agricol sau forestier _ de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoarea sau cu amendă.

În plus, se pedepsește cu închisoare sau amendă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Polițiștii le-au reamintit conducătorilor de autovehicule și despre obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice.

Pentru încălcarea acestei reguli de circulație, șoferii pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei și cu două puncte penalizare.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial