20 aprilie 2024

ATENȚIE! CLOR ÎN EXCES în apa de la Pucioasa!

apapCOMUNICAT DE PRESA

Referitor la furnizarea cu restrictii a  apei in localitatile Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Bai, Doicesti si Branesti, facem urmatoarele precizari:

       In intervalul de monitorizare 19-27 ianuarie 2016, probele prelevate  din punctele “iesire statie”  si  “consumatori” au fost conforme din punct de vedere microbiologic, fara incarcatura microbiana, dar neconforme in ceea ce priveste parametrul indicator Clor rezidual liber, acesta avand valori ce depasesc concentratia maxima admisa, fiind inregistrate chiar si valori de peste 1 mg/l, motiv pentru care apa este interzisa pentru baut.

Mentionam ca aceste valori au fost inregistrate atat la probele prelevate si analizate in laboratorul nostru, cat si la cele prezentate institutiei noastre de catre Compania de Apa Targoviste Dambovita.

         Potrivit legislatiei sanitare, in interpretarea potabilitatii unei probe de apa se tine cont atat de valorile parametrilor microbiologici, cat si de cele ale indicatorilor fizico-chimici.

         Ca sa fie potabila, apa trebuie sa fie sanogena si curate, sa fie lipsita de microorganism, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana.

         In concluzie, D.S.P. dambovita recomanda populatiei mentinerea acelorasi restrictii stabilite anterior:

         -se interzice consumul apei pentru baut si pentru prepararea hranei;

         -apa se poate utiliza pentru nevoi menajere si igiena personala.

         In cel mai scurt timp va fi postat pe site-ul institutiei noastre www.dspdambovita.ro , o situatie centralizata a rezultatelor probelor de apa recoltate de catre D.S.P. Dambovita in perioada 14-26 .01.2016.

                  

 

 

                                      DIRECTOR EXECUTIV,

                                          Dr. Sorin STOICA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial