5 mai 2024

Atenţie ce cumpăraţi! Produse contrafăcute, confiscate de poliţiştii din Târgovişte

adidasiAgent economic, bănuit de comercializarea unor produse susceptibile a fi contrafăcute, cercetat de poliţişti

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat un control la un agent economic din Târgoviște, pe linia verificării respectării legislației în domeniul protecției mărcilor și indicațiilor geografice.

Astfel, administratorul societății a fost depistat în timp ce deținea în vederea comercializării 64 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ce purtau însemnele unor mărci înregistrate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu deținea documente care să ateste proveniența și autenticitatea bunurilor.

Întrucât produsele erau susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii le-au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele agentului economic, a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 84/1998 privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice.

rutiCercetat pentru comiterea unei infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit pe raza localității Crângași un ansamblu de vehicule condus de un bărbat, din Buciumeni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta poseda un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul condus.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial