17 mai 2024
Atenţie, dâmboviţeni! Poliţiştii sunt la tot pasul!

Atenţie, dâmboviţeni! Poliţiştii sunt la tot pasul!

Poliţiştii au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos

În intervalul orar 06:00- 14:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au oprit în trafic pentru control 28 de autovehicule , aplicând 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3200 de lei.

Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002.

Poliţiştii rutieri l-au indentificat pe numitul B.G., de 24 de ani, din comuna Morteni, în timp ce conducea un moped, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, pe raza localităţii Petreşti a fost depistat numiul S.V., de 19 ani, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au oprit în trafic pentru control, un autoturism condus de numitul D.S., de 25 de ani, din comuna Mătăsaru, ocazie cu care s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere.

Pe numele celor trei tineri, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Având ca obiectiv reducerea numărului de accidente rutiere şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând aparatele radar din dotare

În data de 02 şi 04 august 2013, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au avut o prezenţă activă pe drumurile naţionale şi judeţene, acţionând pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care depăşesc limita legală de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii dâmboviţeni au folosit autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aplicând 513 sancţiuni contravenţionale.

Astfel, peste 300 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.

În cele două zile de acţiune, poliţiştii rutieri au reţinut 14 permise de conducere şi retras 8 certificate de înmatriculare.

Poliţia rutieră vă informează :

De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului au fost înregistrate un număr de 53 de accidente rutiere ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, din care 21 accidente grave, soldate cu decesul a 6 persoane, 24 de persoane rănite grav şi 8 persoane rănite uşor şi 32 de accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 54 de persoane.

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto :

-să respecte viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulă;

– să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic;

-să verifice inainte de a pleca la drum starea tehnică a autovehiculului;

-să efectueze cu atenţie manevra de depăşire, deoarece aceasta reprezintă o cauza de producere a accidentelor rutiere;

-să nu utilizeze telefonul mobil în timpul deplasării, dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “ mâini libere”;

-să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi ;

-să evite orice alta preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;

În noaptea de 03/04 august 2013, poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat un ansamblu de activităţi preventiv –reactive, pentru menţinerea unui climat de ordine, siguranţă civică şi disciplină rutieră pe raza municipiului Târgovişte, ocazie cu care au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale

Efective din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Poliţiei Municipiului Târgovişte şi Secţiilor de Poliţie Rurală arondate, au organizat ansamblu de activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, ce au avut drept obiectiv asigurarea unei prezenţe active a poliţiştilor în zona discotecilor şi barurilor, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi în disciplină rutieră.

La acţiune au participat 44 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, intervenţie rapidă, în sprijinul acestora venind şi militari jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa.

Poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite au întreprins măsuri specifice atât pentru asigurarea unui climat de siguranţă pe raza municipiului Târgovişte, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona discotecilor, a barurilor, a locurilor de petrecere a timpului liber.

Totodată, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au întreprins măsuri specifice atât privind menţinerea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, la manifestarea „Padina Fest”, organizată în perioada 01-05 august 2013.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial