10 mai 2024
Asta da SURPRIZĂ! Dâmboviţenii au cele mai sigure locuinţe din ţară!

Asta da SURPRIZĂ! Dâmboviţenii au cele mai sigure locuinţe din ţară!

Poliţia vă informează! Locuinţele dâmboviţenilor, cele mai sigure din ţară!

Dâmboviţa ocupă ultimul loc în ceea ce priveşte numărul furturilor din locuinţă!

Infracţiunile de furt reprezintă o problemă socială care afectează calitatea vieţii, generând sentimentul de insecuritate în rândul populaţiei, mai ales în contextul crizei economico – financiare. Sondajele de opinie realizate la nivel naţional reliefează că furturile, în special cele din locuinţe, personale sau din autoturisme reprezintă principalele temeri ale cetăţenilor. În acest context, prevenirea infracţiunilor de furt a fost identificată ca şi prioritate naţională a Poliţiei Române în anul 2012.

În primele 9 luni ale anului 2012 au fost sesizate un număr de 388 de furturi din locuinţă, cu 44 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut, judeţul Dâmboviţa ocupând ultimul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul faptelor de furt din locuinţă.

Referitor la mediul de comitere, cele mai multe infracţiuni de furt se comit în mediul rural. Modul de operare cel mai des întâlnit este pătrunderea în locuinţă profitând de neglijenţa proprietarilor. Această situaţie este favorizată de rutina locuitorilor din mediul rural care, fie îşi lasă uşile/ferestrele deschise ori neasigurate, fie lasă cheia de la intrarea în casă în locuri comune, cunoscute. Pentru prevenirea furturilor din locuinţele din mediul rural/gospodării, poliţiştii recomandă:

o La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) se închid bine toate căile de acces în locuinţă. o Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o ascundeţi în locuri accesibile altor persoane.

o Nu ţineţi sume mari de bani în casă şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume. o Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute. o Asiguraţi, pe timpul nopţii, iluminarea corespunzătoare a curţii.

Aveţi încredere în experienţa Poliţiei!!!

Veţi beneficia întotdeauna de sprijinul nostru pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor care le deţineţi. Apelul de urgenţă este 112.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial