28 aprilie 2024

Aproape 300 de şoferi din Dâmboviţa au fost amendaţi după ce NU au oprit la calea ferată!

www.mariusbuga.ro_images_trecerecfAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație din zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Poliţiştii de la rutieră, în colaborare cu polițiștii de la transporturi, au acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.925 de lei și au fost constatate 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Din totalul amenzilor, 41 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată și 234 pentru alte abateri.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 4 pentru încălcarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

 Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!

hot-magazin-550x300Poliţiştii târgovișteni au identificat principalii bănuiți în cazul unui furt din magazin

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Tâtgoviște au depistat doi bărbați de 35 și 44 de ani, ambii din localitate, având asupra lor mai multe bunuri.

Din cercetări a reieşit că, în timp ce se aflau în ininta unui magazin din Târgoviște, aceștia ar fi sustras produse alimentare și nealimentare, profitând de neatenția vânzătoarei.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Faţă de cei în cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraCercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Cornești.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul era radiat din circulație din luna aprilie 2016, de autoritățile din Germania.

De asemenea, polițiștii au depistat un tânăr de 22 ani, din Băleni, în timp ce conducea pe raza localității un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

Un alt bărbat a fost depistat conducând pe raza județului un moped neînregistrat în circulație.

Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

www.mariusbuga.ro_images_teviDoi tineri sunt cercetaţi pentru sustragerea de materiale feroase

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au identificat doi tineri de 20 și 26 de ani, ambii din Teiș, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că în noaptea de 06/07 februarie a.c., cei în cauză ar fi pătruns în incinta unui parc petrolier din Teiș și ar fi sustras mai multe țevi metalice.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, efectuându-se cercetări în vederea probării întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului.

politie-scandal-barInspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Cele 8 persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă au fost prezentate instanţei de judecată pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Pe numele a 6 dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva celorlalte două a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru documentarea activității infracționale, au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare, în județele Dâmbovița, Argeș și Suceava, la persoane bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi desfăşurat activități ilegale cu ţigarete de contrabandă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 236.000 de țigarete, 987 de litri de alcool, o instalație artizanală pentru fabricarea alcoolului, 187.559 de lei, 15.690 de euro, un autoturism, 24 de telefoane mobile, un laptop, un pistol de autoapărare și 66 de cartușe.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial