Dum. sept. 8th, 2024

Apar detalii tulburătoare despre accidentul de ieri, de pe A1, în urma căruia trei oameni au pierit, iar alți 4 sunt răniți.

Tragedia s-ar fi produs după ce un autocamion a intrat în plin într-o autoutilitară aflată pe banda de urgență.

Două persoane din autoutilitară și șoferul camionului au decedat pe loc, ne-au precizat cei de la fața locului.

Se pare că microbuzul era oprit pe banda de urgență, având pană. Călătorii din microbuz erau staționați în afara carosabilului, câțiva metri mai în față, la umbra podului, pentru a se proteja de soare.

Șoferul autotrenului care transporta role de sârmă ar fi agățat spatele microbuzului, intrând ulterior peste oamenii aflați în afara părții carosabile. În urma impactului, șoferul autotrenului a fost proiectat prin parbriz, acesta decedând în urma impactului, susțin martorii.

Supraviețuitorii au fost scoși de sub rolele enorme de sârmă și au fost transportați la spital, cu multiple fracturi la membrele superioare și inferioare.

”La data de 12 Iulie a.c., pe Autostrada A1, la kilometrul 74, în comuna Petrești, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor 4. Din primele informații, conducătorul unui autocamion, încărcat cu fier-beton, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară care avea defecțiuni (pană) și era oprită pe banda de urgență.

În autoutilitara se aflau 8 persoane. În urma impactului, au fost rănite două femei de 38 și 19 ani, și doi minori de 11 și 14 ani. Din nefericire, a rezultat și decesul a trei persoane cu vârste în vârstă de 22 de ani, 46 de ani și 55 de ani.

Două persoane nu au necesitat îngrijiri medicale. Circulația a fost reluată. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a precizat Poliția Dâmbovița.