joi. sept. 19th, 2024
ANUNȚ DE PRESĂ

UAT Comuna Hulubești, 

Finalizarea proiectului „ REABILITARE, EXTINDERE CU CENTRALĂ TERMICĂ ȘI DOTARE GRĂDINIȚĂ EXISTENTĂ P+1”

UAT COMUNA HULUBEȘTI, în calitate de Beneficiar,  a finalizat proiectul „REABILITARE, EXTINDERE CU CENTRALĂ TERMICĂ ȘI DOTARE GRĂDINIȚĂ EXISTENTĂ P+1”, cod SMIS 122049, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, Obiectiv specific 10.1/învăţământ preşcolar:                                              

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 1,581,326.49 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din FEDR este de 1,052,248.47 lei.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea, extinderea cu centrală termică și dotare grădiniță existentă cu program normal, comuna Hulubești.

Obiectivele specifice ale proiectului au vizat:

1. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din comuna Hulubești prin reabilitarea, extinderea cu centrală termică și dotarea gradiniței cu program normal.

2. Asigurarea utilităților necesare funcționarii grădiniței existente cu program normal, comuna Hulubești, ca urmare a implementării investiției propuse. 

3. Creșterea accesibilității elevilor cu handicap la educație prin realizarea de investiții în echipamente speciale și utilități moderne (facilități de tipul rampei de handicap, grup sanitar pentru persoane cu dizabilități).

Rezultate proiect

Asigurarea unui proces educațional la standarde europene, adecvat și eficient, menit să răspundă noilor cerințe ale societății, dar, și la creșterea participării populației școlare la procesul educațional. 

 Acest scop va fi atins pe de o parte, prin creșterea accesului populației școlare din Orașul Găești și din zonele rurale limitrofe la învățământul obligatoriu preuniversitar, iar pe de altă parte, prin modernizarea și dotarea cu echipamente specifice a spațiilor de curs existente, necesare desfășurării activităților educaționale la standarde europene.

Durata de implementare a proiectului este de 83 luni (01.09.2017 – 31.07.2024).

Impactul proiectului

Dezvoltarea capacității instituționale a beneficiarului sub multiple aspecte: infrastructură și dotarea cu echipamente  ( modernizare săli de curs, noi echipamente pentru formarea și dezvoltarea resursei umane). Impactul asupra beneficiarului a fost pozitiv prin faptul că acesta a beneficiat de schimbări importante în activitatea profesională și educațională. Stimularea educației performante , dar și sustinerea cadrelor didactice în procesul de învățare, va duce la creșterea numărului de elevi, la creșterea procesului de învățare , precum și la mulțumirea părinților. 

Informaţii suplimentare se pot obţine la: comuna Hulubești, județul Dâmbovița, 0245708600, primaria.hulubesti@yahoo.com