29 martie 2024
Antrenament ÎN FORŢĂ la Centrul de Perfecţionare de la Ochiuri

Antrenament ÎN FORŢĂ la Centrul de Perfecţionare de la Ochiuri

I. Stagiul de pregătire cu personalul militar din detaşamente din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

În perioada 28 ianuarie – 01 februarie, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri s-a desfăşurat Stagiul de pregătire cu personalul militar din detaşamente din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Obiectivul stagiului l-a constituit antrenarea subunităţilor de jandarmi, de a acţiona unitar, legal şi eficient în raport cu apariţia şi evoluţia ameninţărilor la adresa ordinii publice, pentru dezvoltarea capacităţii operative, perfecţionarea cooperării între acestea şi realizarea efortului generalizat necesar îndeplinirii cu profesionalism şi competenţă a misiunilor şi sarcinilor de serviciu.

II. Stagiul preliminar de pregătire al subunităţii de jandarmi ce va reprezenta Jandarmeria Română la „Antrenamentul forţelor de poliţie din Uniunea Europeană – EUPST 2011-2013”

În perioada 28 ianuarie – 01 februarie, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri s-a desfăşurat Stagiul preliminar de pregătire a personalului militar din cadrul subunităţii de jandarmi ce va reprezenta Jandarmeria Română la „Antrenamentul forţelor de poliţie din Uniunea Europeană – EUPST 2011-2013, ce va avea loc în Spania, în perioada 18 februarie – 01 martie 2013.

Activitatea ce se va desfăşura în Spania face parte din efortul de armonizare şi uniformizare a tacticilor şi metodelor de lucru în domeniul ordinii publice, poliţiei judiciare, cercetare, etc., prin organizarea sub diferite forme de exerciţii, aplicaţii cu participare internaţională în derularea şi operaţionalizarea celor două iniţiative ale Uniunii Europene în cadrul Politicii Europene de Securitate şi Apărare, respectiv Forţa de Poliţie Europeană şi Forţa de Jandarmerie Europeană.

III. Schimbare comandant la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri

Începând cu data de 01 februarie la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri a fost împuternicit comandant al Centrului – maiorul Ionuţ Cătălin SINDILE, pentru o perioadă de până la şase luni.

Fostul comandant – colonel Marian PETRE, urmează să îşi desfăşoare activitatea în continuare în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, unde a fost numit în funcţia de şef Serviciu Analiză Sinteză şi Misiuni Internaţionale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial