28 aprilie 2024

Aninoasa – S-au distribuit fluturaşi cu măsuri de igienă familială şi 4500 de tablete dezinfectante

dspMINISTERUL SĂNĂTĂŢII

DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ  DÂMBOVIŢA

Târgovişte str.T.Vladimirescu nr.15-19 cod 130095

         Tel:0245613604, fax:0245611067

e-mail:dspdambovita@dsp.romwest.ro

                                    COMUNICAT DE PRESA

Astazi, 27.03.2014, Directia de Sanatate Publica Dambovita, prin trei echipe formate din specialisti, s-au deplasat in focarul de boala diareica acuta din comuna Aninoasa pentru depistarea activa a persoanelor care in urma consumului de apa au prezentat simptomatologie digestiva si pentru instituirea  masurilor de igiena pentru limitarea numarului de imbolnaviri.

Cu aceasta ocazie au fost depistate activ 140 de persoane cu simptomatologie digestiva, iar numarul total al prezentarilor la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste si medici de familie se ridica la 107, din care 13 pacienti internati si 94 cu tratament ambulatoriu.

Au fost purtate discutii directe cu cetatenii, s-au distribuit fluturasi cu masuri de igiena familiala si 4500 tablete dezinfectante pentru dezinfectia suprafetelor, ustensilelor de bucatarie si a veselei (1 tableta la 10 litri apa)

S-au prelevat 10 probe de apa din sursele alternative (cisterne) si din reteua de distributie in scopul monitorizarii calitatii apei din sistemul public.

S-a solicitat Companiei de Apa Targoviste programul de derulare al lucrarilor pentru potabilizarea apei cu termene si responsabilitati.

DIRECTOR EXECUTIV,                            PURTATOR DE CUVANT,

   Dr. Sorin Stoica                                             Con.Marinela Popa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial