29 martie 2024
Aninoasa – Cel mai frumos românaş şi cea mai frumoasă româncuţă, la Festivalul colindelor şi a portului popular!

Aninoasa – Cel mai frumos românaş şi cea mai frumoasă româncuţă, la Festivalul colindelor şi a portului popular!

aninp4Cu opinci in picioare, fote si ii tesute de bunica, sute de copiii din judetul Dambovita s-au adunat la Festivalul colindelor si a portului popular, la Aninoasa!

Mandri nevoie mare, au defilat pe ulitele satului, spre admiratia localnicilor bucurosi de asa priveliste minunata.

aninp2Organizatorii spun ca nu vor renunta niciodata la acest festival devenit deja traditie inainte de Craciun si ca vor promova cat de mult pot portul si cantecul traditional…

Alaturi de educatoarele de la gradinita, de bunici sau de parinti, cei mici s-au prins intr-o hora uriasa si au dansat cum au stiut mai bine. Prichindeii au defilat apoi pe scena caminului cultural, in uralele sustinatorilor.

aninpMARIA STOICA, educatoare Grădiniţa Aninoasa: “Cel mai frumos romanas, cea mai frumoasa romancuta, am avut ocazia sa vedem foarte frumoase costume, de la cea mai frageda varsta, scoase din lada de zestre”

Dascalii i-au insotit pe copii si au avut grija ca totul sa mearga perfect la prezentarea de costume populare si la interpretarea colindelor
CAMELIA TUDORACHE, educatoare la Grădiniţa I.L.Caragiale: “Nu vrem sa se piarda traditia, suntem imbracati in costume traditionale vechi, sa insuflam copiilor dragostea pentru traditii, pentru costumul national”
aninp1OCTAVIAN PLEŞA, profesor Şcoala Fieni: “Este manifestarea noastra traditionala, de mii de ani, prin colind. Aceste colinde sunt modul prin care noi vestim Nasterea Domnului”
Adolescenta Alexandra Pehoiu a plecat acasa cu trofeul sectiunii costume populare
aninp3ALEXANDRA PEHOIU, câştigătoarea locului I la costume populare: “Il am de la bunica mea, are peste 150 de ani”
aninp5CONSTANTIN MARICESCU, primarul comunei Aninoasa: “Au fost copii din 32 de localitati care au evoluat la acest concurs, numarul lor a depasit asteptarile, asta inseamna ca este o bucurie deosebita”
Organizatorii promit ca la anul evenimentul va fi si mai spectaculos, cu si mai multi participanti
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial