23 iulie 2021

Amenzi de 20 de mii de lei pentru munca la negru

varf4COMUNICAT DE PRESĂ
CAMPANIE CONSTRUCȚII

La inițiativa Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat Campania pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.
Prin această campanie s-a urmărit identificarea și combaterea muncii nedeclarate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca minorilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă persoanelor depistate fără forme legale de angajare, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care deriva din nerespectarea prevederilor legislației muncii, precum și modul în care sunt respectate normele de securitate și sănătate în muncă specifice.
În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 20 de angajatori, s-au dispus 12 măsuri de intrare în legalitate și au fost aplicate amenzi în valoare de 20000 lei pentru neîncheierea contractului individual de muncă și nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați 8 angajatori, s-au dispus 19 de măsuri de intrare în legalitate și s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei. Deficiențe frecvent constatate au fost legate de neefectuarea triajului epidemiologic al lucratorilor și vizitatorilor.

 

Inspector şef
Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial