20 aprilie 2024
Ambulanță din Prahova implicată într-un accident, în Urlați. Pacienta cu AVC a scăpat ca prin minune

Ambulanță din Prahova implicată într-un accident, în Urlați. Pacienta cu AVC a scăpat ca prin minune

O ambulanţă din Prahova, care se afla în misiune, a fost implicată într-un accident de circulaţie, miercuri seară, pe o stradă din localitatea Urlaţi.

Într-o intersecţie, o şoferiţă nu a oprit la indicatorul “STOP” şi a lovit autospeciala care transporta o pacientă de 77 de ani, cu suspiciune de accident vascular cerebral.

În urma impactului, ambulanţa a fost proiectată în peretele unei case, iar asistenta de pe echipaj a fost rănită şi dusă la spital.

Într-o intersecţie, unde se află indicatorul “STOP”, o şoferiţă de 48 de ani a intrat în drumul principal fără să observe o ambulanţă care se îndrepta către spital. Autoturismul ei a lovit în plin autospeciala, care s-a izbit de peretele unei locuinţe, în timp ce maşina s-a oprit într-un copac. Femeia de la volan susține că ambulanța nu aveam semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Șoferiță: „A venit cu viteză şi fără semnale! Avea pacient.”

Marilena Vlad, pasageră autorurism: „Am făcut stopul, când să pornim ne-am buşit, în partea dreaptă. Am întrebat-o, ce se întâmplă?! Că nu pot să îmi dau seama. Uşa mea nu s-a mai desfăcut”

Localnicii susţin varianta şoferiţei.

Localnic: „Ambulanţa, din auzite, nu avea nimic aprins, nici acustice, nici luminoase, avea pacient.”

În ambulanţă se afla o pacientă de 77 de ani, cu suspiciune de accident vascular cerebral. Din fericire, acesta nu a fost rănită în urma accidentului. Asistenta care o însoţea a suferit însă mai multe leziuni.

George Duță-purtător de cuvânt SAJ Prahova: „În accident au fost implicate patru persoane, pacienta nu a prezentat leziuni vizibile adăugate patologiei deja existente, aceasta a fost preluată de o altă ambulanţă. Asistenta SAJ a prezentat un traumatism cranio-facial, traumatism de coloană cervicală, de umăr drept”.

Rădulescu Maria, purtător de cuvânt IPJ Prahova: „În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”.

Proprietarul casei avariate povesteşte că a auzit o bubuitură şi apoi a simţit lovitura în zid.

Cosmin Gheorghe, proprietarul casei avariate: „Era ambulanţa intrată în casă, cealaltă maşină era în pom. Sunt deteriorări”.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial