29 martie 2024
Ambasadorul Republicii Serbia în România, aflat în vizită în Municipiul Târgoviște

Ambasadorul Republicii Serbia în România, aflat în vizită în Municipiul Târgoviște

MITROPOLITUL NIFON L-A PRIMIT PE AMBASADORUL REPUBLICII SERBIA

Excelența Sa, Domnul Stefan Tomašević, Ambasadorul Republicii Serbia în România, aflat în vizită în Municipiul Târgoviște, a fost primit, la Reședința eparhială, luni, 10 aprilie 2023, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

În cadrul dialogului, desfășurat într-o atmosferă cordială, au fost rememorate bunele relații dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi popoare vecine, fiind evocate personalități comune ale istoriei și spiritualității românești și sârbești, legate de Târgoviște – primul centru tipografic muntean, care au contribuit la aprofundarea legăturilor de colaborare, precum Ieromonahul Macarie și Dimitrie Liubavici.

A fost afirmată necesitatea intensificării cooperării pe plan spiritual și cultural, fiind menționat și rolul pe care comunitatea românească din Serbia și cea sârbească din România îl au în acest sens.

La întâlnire au mai participat: Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Pc. Pr. Marian Puiescu, Consilier eparhial și doamna Verica Plemić, atașat cultural al Ambasadei Serbiei în România.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial