3 mai 2024
ALDE Moreni – Scrisoare deschisă: “PNL, un partid servit pe tavă”

ALDE Moreni – Scrisoare deschisă: “PNL, un partid servit pe tavă”

chisulescuUn partid servit pe tavă

Acum două luni…
„Scrisoare Deschisă
Organizația Municipală Moreni a Partidului Național Liberal adresează simpatizanților PNL din municipiul Moreni, județul Dâmbovița, o scrisoare deschisă prin care se dorește solidarizarea acestora față de principiile și valorile liberale și față de situația în care se află organizația în acest moment.
În goana lor dupa voturi și realizarea de interese personale, mai marii PNL aflați la conducerea organizatiei județene, printre care și deputatul Iulian Vladu, și-au dat girul pentru cooptarea UNPR Dâmbovița în rândurile PNL, fără a avea consimțământul organizațiilor locale și fără a ține cont de promovarea principiilor și valorilor liberale. În primul rând, nu au fost respectate criteriile de integritate aprobate în ședința Consiliului Național al PNL din data de 11.12.2015, pentru candidații la alegerile locale din iunie 2016. Astfel, trădatori, oameni de calitate îndoielnică, promovați de generalul Oprea și partidul sau de 2%, UNPR, sustinuți de conducerea PNL Dâmbovița, încearcă să impuna drept candidat pentru primăria Moreni, o persoană care după ce a trecut de la PC, la PDL, PNL, a ajuns apoi la PSD cu ordonanța 55 susținută de cabinetul Ponta. Acest personaj a stat la masa PSD, trădând PNL și apoi ajungând la UNPR, când a constatat, alături de alți trădători, că PSD nu îi dorește pe locuri eligibile la viitoarele alegeri locale, s-au hotărât să revină la PNL și nu oricum, ci instalați la conducerea partidului.
Concret, situația de la ultimele alegeri locale, din anul 2012 se prezintă astfel: au intrat în consiliul local 7 membri de la PDL, 3 membri de la PNL, 6 membri PSD și 3 membri PPDD. După alegerile locale, 3 dintre consilierii aleși ai PDL (Harabagiu Robert Matei, Chirică Florin, Druță Daniel), nu s-au mai implicat în campaniile care au urmat și chiar votând în majoritatea ședințelor de consiliu local alături de reprezentanții PSD. Organizația locală a înaintat conducerii județene PDL, în anul 2013, hotărârea BPL de excludere a acestora din partid, cerere care a fost respinsa de BPJ. La apariția OUG 55 (migrația politică), cei trei carora li s-a adăugat și Dinu Valeriu au părasit partidul și au trecut la PSD și UNPR și din această cauză, organizația a pierdut majoritatea în consiliul local.
Acum, înaintea alegerilor locale, unul dintre cei care au trădat, Harabagiu Robert Matei, este impus în fruntea conducerii PNL Moreni și candidat din partea organizației la funcția de primar, contrar hotărârilor Biroului Politic Local al PNL Moreni.
Pentru că noi nu am înțeles acest mod de a face noua politică a PNL (nu credem că „un altfel de politică” la asta s-ar referi), cerem simpatizanților PNL din municipiul Moreni și din județul Dâmbovița, să se opună acestor practici de racolare a persoanelor traseiste și a trădătorilor în rândurile PNL. Aceste practici împotriva statutului partidului și a criterilor de integritate stabilite de partid nu pot aduce voturi, ci din contră duc la pierderea voturilor și mai ales a credibilității, integrității și a imaginii PNL.
Biroul local PNL al municipiului Moreni”

Scrisoarea deschisă a fost trimisă mai multor posturi de televiziune și ziarelor județene și naționale, dar toate aceste acțiuni nu au condus la niciun rezultat. Fără rezultat au rămas și următoarele rezoluții/hotărâri ale BL, înaintate BJ, prin care respingeam în unanimitate impunerea candidaturii lui Harabagiu și mențineam propunerea noastră, Pahon Neculai.
Astfel, organizația PNL Moreni, cotată cam la 25%, s-a trezit cu un nou președinte, venit în chip de mare salvator, cu experiența partidelor pe la care tocmai trecuse, PSD și UNPR, Harabagiu Robert, candidatul cu cele mai mari șanse de a câștiga primăria, în opinia „luminaților” de la județ. “Rezultatele” încep să se vadă imediat, primii 5 părăsesc imediat BL și apoi, pe rând și alții, construind organizația locală ALDE Moreni, cu prof. Gabriel Chișulescu candidat la primarie. Se propusese o reprezentare proporțională 7:1 pe lista de consilieri locali (7 de la PNL, unul de la UNPR), dar la final evident înțelegerea nu a mai fost respectată, în primii 10 rămânând doar Neculai Pahon, neregăsindu-se nume cu notorietate, vechime și activitate în partid (Prof. Manu Adrian, Prof. Chișulescu Gabriel, Prof. Roșu Marian, Ing. Ivana Adrian, Ing. Marinoiu Cristian, As. principal medical Banu Elena, Ing .Codreanu Gh, Ing. Nedelcu Gh. etc.)
Acesta este rezumatul unui film prost, la care din păcate a trebuit nu numai să asistăm, ci să îl și trăim, un film despre un partid furat, un partid de 25% acaparat de unul de nici 2%.
Sau, mai degrabă, istoria unui partid servit pe tavă…
Adresăm rugămintea simpatizanților democrați liberali ca pe data de 05/06/2016, cu prilejul alegerilor locale, să sancționeze încercarea de inducere în eroare a electoratului de dreapta din municipiul Moreni și să susțină candidații propuși de partidul ALDE, cinstiți, onești, competenți.

Organizația locală ALDE Moreni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial