27 iulie 2024
Ajutoarele alimentare pentru sărmani, supravegheate de Instituţia Prefectului Dâmboviţa

Ajutoarele alimentare pentru sărmani, supravegheate de Instituţia Prefectului Dâmboviţa

ajutorare-persoane-defavorizateComunicat de presă

În conformitate cu Regulementul (UE) nr. 223/2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, Hotărârea de Guvern nr. 799/2014 privind implementarea Programului operațional ajutorarea persoanelor defavorizate, cu modificările și completările ulterioare și cu prevederile Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, Instituția Prefectului Dâmbovița monitorizează derularea programului la nivelul județului Dâmbovița.

Contractul de achiziție publică având ca obiect Furnizarea de pachete cu alimente a fost semnat între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Achizitor și S.C OLTINA IMPEX PROD COM SRL, în calitate de Furnizor.

În cadrul POAD 2015/2016 vor fi distribuite ca ajutoare alimentare : făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de vită, conserve pateu de ficat de porc, orez, conservă de pastă de tomate, și fasole boabe . Beneficiarii finali vor primi 2 cutii cu conținut identic.

Beneficiarii finali sunt persoanele din grupul țintă definit de HG 799/2014, categoriile de persoane cele mai defavorizate prevăzute la art. 3 cărora li se distribuie gratuit asistenţa materială de bază şi/sau ajutoare alimentare.

Livrarea pachetelor alimentare de către S.C OLTINA IMPEX PROD COM SRL a demarat din data de 14.06.2016, se va realiza în patru tranșe, conform graficului stabilit de către furnizor cu primăriile. Reprezentanții primăriei primesc de la operatorii economici, sub supravegherea Instituției Prefectului, ajutoarele alimentare și asigură păstrarea acestora în condiții corespunzătoare și de siguranță, și evidența de gestiune, până la distribuire către beneficiari.

Totalul cutiilor este de 250.082.

Distribuirea către beneficiarii finali se va realiza începând de astăzi, 15.06.2016.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial