8 mai 2024
Ai aflat ce-a discutat Adrian Ţuţuianu cu parlamentarii judeţului?

Ai aflat ce-a discutat Adrian Ţuţuianu cu parlamentarii judeţului?

parlamentariPreședintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit la sediul instituției cu parlamentarii dâmbovițeni, aceasta fiind cea de-a doua reuniune din seria întâlnirilor cu parlamentarii dâmbovițeni, pe care șeful administrației județene a anunțat că le va organiza în fiecare lună.

Invitației Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița au răspuns parlamentarii: Valentin Calcan și Leonardo Badea, Ionuț Săvoiu (PSD) și Georgică Dumitru (PC). De asemenea, a fost prezent consilierul județean, Ioan Ferariu.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum: investițiile pe care Consiliul Județean Dâmbovița dorește să le realizeze prin Compania Națională de Investiții (CNI) și principalele proiecte de investiții în cadrul OUG nr. 28/2013 (lucrări de alimentare cu apă și canalizare, lucrări de infrastructură rutieră, unități de învățământ, unități sanitare, sedii primării).

În urma întâlnirii, s-a stabilit că, pentru CJD, prioritatea numărul 1 (prin CNI) este construirea complexului sportiv din zona fostei unități militare de la Gară, proiect ce presupune realizarea următoarelor obiective: un stadion de până la 10.000 de locuri (cu vestiare, spaţii de mic comerţ şi dotări la nivelul competiţiilor sportive internaţionale); un teren de fotbal de dimensiuni normale, pentru antrenament; trei terenuri de mini-fotbal, descoperite; un teren de mini-fotbal, acoperit; vestiare şi grupuri sanitare; spaţii de parcare aferente, cu circa 700 de locuri; o arenă de tenis, cu o capacitate de 1.200 – 1.500 de locuri, terenuri de tenis; spaţii de parcare; un hotel cu circa 200 de locuri de cazare, cu toate facilitățile necesare cantonamentelor (alimentație publică, fitness, saună, recuperare).

La acest moment, complexul sportiv este cuprins în lista – sinteză aferentă programului de investiții de la CNI, având elaborată intabularea în cartea funciară pentru suprafața de aproximativ 9 hectare. De asemenea, în colaborare cu direcțiile de specialitate ale CNI se desfășoară și activitățile ce țin de definitivarea temei de proiectare și completării documentațiilor tehnice (SF, PT, detalii de execuție).

În cadrul programului derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, conform OUG nr. 28/2013, prioritățile Consiliului Județean Dâmbovița sunt următoarele: finalizarea obiectivelor de infrastructură rutieră din zona montană (DJ 713, DJ 714 și drumul de legătură), dar și a altor drumuri județene (modernizare DJ 711B – DN 71 Racoviță 1+800 – 7+300, reabilitare și modernizare DJ 702A Drăgăești – Ludești 4+000 – 8+100, reabilitare DJ 720 Răzvad – Gura Ocniței, reabilitare DJ 720A Adânca – Bucșani, îmbrăcăminte asfaltică ușoară DJ 702D Viișoara – Mogoșești), precum și lucrări de apă – canal (reabilitare sistem de alimentare cu apă în localitatea Dealu Frumos, Comuna Pietroșița, alimentare cu apă în Comuna Hulubești, canalizare și epurarea apelor uzate menajere în Comuna Petrești, rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Costeștii din Deal, Comuna Produlești.

Totodată, parlamentarii prezenți i-au adus la cunoștință președintelui Consiliului Județean Dâmbovița rezultatele întâlnirii pe care au avut-o în data de 26 februarie 2015 cu Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, referitoare la investițiile ”Modernizare DN 71 Bâldana — Târgovişte — Sinaia, km 0+000 — 44+130 — lărgire la 4 benzi şi km 51+041 — 109+905 — drum la 2 benzi”, „Lărgire la 4 benzi DN 7, Bâldana – Titu, km 30 + 950 – km 52 + 350″ ce vor fi introduse şi vor avea prioritate în Master Planul General de Transport al României.

Întâlnirile lunare cu parlamentarii dâmbovițeni vor continua și, în cadrul lor, vor fi abordate și alte teme de interes, pentru informarea reciprocă și susținerea lor de către grupurile parlamentare din Județul Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial