29 martie 2024
ACUM! Doi evazionişti din Bălteni, duşi la Parchet pentru un tun de 2, 5 milioane de euro!

ACUM! Doi evazionişti din Bălteni, duşi la Parchet pentru un tun de 2, 5 milioane de euro!


evaziBănuiţi de evaziune fiscală, reţinuţi de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice

La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut doi bărbaţi de 33, respectiv 39 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Astăzi, 17 mai a.c., cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-mai 2014, în calitate de administratori ai unei societăţi din Bălteni, bănuiţii ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni comerciale fictive referitoare la achiziţii de materiale feroase şi neferoase, sustrăgându-se de la plata unor taxe şi impozite a căror valoare se ridică la 3.253.160 lei.

evazi1De asemenea, în perioada februarie-iulie 2014, administratorii ar fi transferat diverse bunuri şi sume de bani provenite din infracţiuni, în scopul ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestora, prin introducerea prin mijloace dolosive în circuitul economic a 10.878.950 de lei. Banii sunt susceptibili a proveni din acte de evaziune fiscală.

Activităţile de cercetare penală s-au desfăşurat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial