Dum. sept. 8th, 2024

Haidook 2021 se organizează pentru Micul Haidook.

La finalul acestei săptămâni, pe 31 iulie și 1 august are loc cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii. În centru acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii. Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții. Haidook Summer Fest se desfășoară în locul deja cunoscut, ”Vârf la In”, comuna Runcu, județul Dâmbovița. Organizatorii din acest an sunt Primăria comunei Runcu și Consiliu Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.