2 mai 2024
Acțiuni și intervenții ale polițiștilor dâmbovițeni

Acțiuni și intervenții ale polițiștilor dâmbovițeni

Acțiuni și intervenții ale polițiștilor dâmbovițeni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile circumscrise acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost organizate 14 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 314 autovehicule și legitimate 376 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 204 sancțiuni contravenționale, în valoare de 43.510 lei, dintre care 185 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 17 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 13 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu și cei de la Secția nr. 13 Poliție Rurală Titu au organizat o acțiune, pe raza comunei Potlogi, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și reducerea riscului rutier.

În cele două ore de acțiune, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.608 lei.

Surprins la volanul unui autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce

Polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în localitatea Greci, un autoturism condus de un bărbat, de 72 de ani, din comuna Morteni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule din cursul lunii decembrie 2023.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial