Dum. sept. 8th, 2024

ACȚIUNE ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

În noaptea de 13 spre 14 iulie a.c., în intervalul orar 19:00-03:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise în segmentul stradal, a infracțiunilor de orice natură, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, activitățile au fost concentrate în zona localurilor publice și în mediile în care se formează aglomerări de persoane, precum și pe arterele rutiere intens circulate, fiind legitimate peste 500 de persoane și oprite pentru control peste 500 de autovehicule.

Pentru încălcarea normelor la regimul rutier, în cadrul controalelor din trafic, polițiștii au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002. Totodată, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.700 de lei, fiind asigurată o intervenție fermă la orice solicitare a cetățenilor.

Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea aparatelor de marcat electronice (42.000 de lei).

În urma verificărilor efectuate în segmentul stradal, pentru depistarea șoferilor care pun în pericol circulația pe drumurile publice și se urcă la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, față de 6 conducători auto care reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. În plus, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase 20 de certificate de înmatriculare. La acțiune au fost angrenați polițiști de la Serviciul Ordine Publice, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, precum și luptători de la Serviciul pentru acțiune Speciale, împreună cu jandarmii dâmbovițeni. Polițiștii vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.

Exemple:

La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din Cojasca, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza orașului, deși nu deține permis de conducere. Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus de către tatăl acestuia. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în art. 335 alin. (1) din Codul Penal.

De asemenea, în cursul serii trecute, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au oprit pentru control, pe drumul național 71, pe raza localității, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Slobozia Moară. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmboviţa