7 mai 2024

Accidente rutiere în Târgovişte şi Crevedia!

accl2Un bărbat de 84 de ani, din Gura Ocniței, s-a angajat în traversarea unei străzi din Târgoviște, pe culoarea roșie a semaforului electric și a fost acroșat de un autoturism.

Din fericire, pietonul nu a suferit leziuni, motiv pentru care nu a fost transportat la spital.

De asemenea, în după amiaza zilei de 22 aprilie a.c., pe raza localității Crevedia, a avut loc o coliziune între două vehicule în urma căreia o persoană a fost rănită ușor.

În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul vinovat de producerea accidentului a prezentat o alcoolemie de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că accidentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării distanței în mers.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

scuteraPoliția rutieră le reamintește cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar conducătorul să aibă 16 ani împliniți.

De asemenea, poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna casca de protecţie.

Totodată, este necesar ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

În ultimele 48 de ore, doi bărbați au fost surprinși de polițiștii de la Răcari și de la Secția nr. 5 Poliție Rurală Voinești în timp ce conduceau mopede neînmatriculate și fără a deține permis de conducere.

Pe numelor acestora au fost întocmite dosare penale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial