Dum. sept. 8th, 2024

Accidente cu pagube materiale, în Târgovişte şi Pucioasa.

În primul caz, un şofer în vârstă de 67 de ani, din Târgovişte, aflat sub influenţa alcoolului, a intrat cu maşina într-un autoturism parcat.

Iar la Pucioasa, un tânăr de 16 ani ar fi furat maşina unui localnic, iar ulterior a condus-o spre Diaconeşti, dar într-o curbă a pierdut controlul şi a ajuns cu autoturismul în poarta unei gospodării.

“Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat de 67 de ani, din Târgoviște, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Târgoviște, ar fi acroșat un autoturism parcat care aparține unei femei de 42 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest de către polițiști, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 19 decembrie a.c., în jurul orei 00:11, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un autoturism a intrat într-un gard.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că un minor, de 16 ani, ar fi condus un autoturism, pe strada Cerealiștilor din orașul Pucioasa, din direcția Pucioasa către Diaconești, moment în care, într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi izbit de poarta unui imobil.

Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul aparține unui bărbat de 69 de ani, iar acesta ar fi fost sustras și condus de către minor, deși acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă”, precizează IPJ Dâmboviţa.