mie. oct. 9th, 2024

Accident pe raza comunei Văcăreşti. Un pieton, de 66 de ani, a fost rănit de o căruţă, iar ulterior a fost transportat la spital.

Din primele date, căruţaşul, un tânăr, de 26 de ani, ar fi fost sub influenţa alcoolului şi din această cauză nu ar fi reuşit să îşi menţină direcţia şi a accidentat pietonul.

Poliţiştii susţin că imediat după producerea accidentului, căruţaşul nu ar fi rămas la faţa locului şi ar fi plecat de acolo. L-au găsit însă ulterior, l-au testat cu aparatul etilotest şi l-au dus la audieri.

“Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe raza comunei Văcărești.

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat, de 26 de ani, din comuna Văcărești, în timp ce ar fi condus un vehicul cu tracțiune animală DJ 721, în localitatea Văcărești, ar fi acroșat și accidentat un bărbat, de 66 de ani, din aceeași comună.

Ulterior, conducătorul atelajului hipo ar fi părăsit locul producerii accidentului, fiind identificat la scurt timp de către polițiști. În urma evenimentului, pietonul a fost rănit, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul atelajului a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă”, a precizat IPJ Dâmboviţa.