19 aprilie 2024
Accident cu foc, în Dâmbovița!

Accident cu foc, în Dâmbovița!

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• la ora 22:17, pompierii de la Detașamentul Târgoviște au intervenit în comuna Răzvad, sat Valea Voievozilor pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, în care au ars cca.30mp de vegetaţie uscată și 200kg gunoi menajer;

• la ora 04:59, pompierii de la Garda Fieni au intervenit în Fieni pe strada Izvoarelor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la contorul electric al unei locuințe. Din cercetările efectuate, se pare că un traznet a provocat incendiul. Au ars: contorul electric și izolația de polistiren din apropiere pe o suprafață de 2mp;

• la ora 01:14, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit pe autostrada A1, km 60 pe raza comunei Uliești la un accident rutier. La locul accidentului au fost găsite 4 victime, din care una era decedată. Șoferul autocisternei a fost preluat de către echipajul SMURD, iar celelalte 2 persoane rănite au fost preluate de echipajele SAJ. Răniții au fost transportați la Spitalul din Găești. După evacuarea răniților pompierii au continuat cu operațiunile de descarcerare a persoanei decedate. Concomitent cu acțiunile de salvare, echipajele de pompieri au acționat pentru deconectarea bornelor de la bateriile celor două autovehicule și pentru răcirea și protecția rezervorului autocisternei în care se transporta cca. 40t motorină. În urma impactului rezervorul de alimentare cu carburant al autocisternei prezenta scurgeri de combustibil. După deblocarea drumului s-a acționat pentru spălarea carosabilului de scurgerile de lichide de la cele două autovehicule implicate în accident. Echipajul de pompieri a însoțit și protejat cu perdea de apă autocisterna de la locul accidentului până la locul de parcare (km64).

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 15 solicitări.

Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, lipotimii, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare, renale şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial