10 mai 2024
ABUZ de încredere, la Pucioasa!

ABUZ de încredere, la Pucioasa!

În urma unei acţiuni pe linia prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii au identificat un autoturism ce făcea obiectul unei proceduri de executare silită, fiind predat reprezentanţilor firmei de leasing

La data de 20 aprilie 2012, lucrătorii Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a actelor de încălcare a normelor rutiere, ocazie cu care, pe raza satului Măgura, a fost identificat un autoturism ce prezenta anvelopele faţă dezumflate, ştergătoarele lipsă şi o suprafaţă a portierei înfundată. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul aparţine unei societăţi de leasing şi face obiectul unei proceduri de executare silită întrucât utilizatorul, numitul F.G., nu a achitat contravaloarea ratelor şi a valorii reziduale, refuzând totodată să restituie autovehiculul către proprietar.

A fost contactat executorul judecătoresc, care a solicitat indisponibilizarea autoturismului, pentru a se prezenta în vederea ridicării acestuia. Procedându-se la ridicarea acestuia, utilizatorul a sesizat organele de poliţie că i-a fost sustras autoturismul. La sediul Poliţiei Oraşului Pucioasa s-au prezentat reprezentanţii firmei recuperatoare, care au prezentat împuternicirea din partea firmei de leasing pentru recuperarea autoturismului ce a făcut obiectul contractului de leasing cu numitul F.G, fiindu-le predat autoturismul.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial