1 mai 2024

A lăsat-o fără bijuterii! Ce idee i-a venit acestui tânăr de 19 ani din Ocniţa!

www.mariusbuga.ro_images_aurg3Bănuit de furtul unor bunuri dintr-o locuinţă, identificat de poliţişti

La data de 20 august a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ocniţa au probat activitatea infracţională a unui tânăr, de 19 ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reţinut că în noaptea de 20/21 iulie 2015, ar fi pătruns în locuinţa unei femei, pe o fereastră lăsată deschisă, şi ar fi sustras mai multe bijuterii şi scule electrice.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale ale tânărului, precum şi pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

Sfaturi utile pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale” (sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

În cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

Dispunerea unui vizor şi a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră.

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

Atunci când observaţi persoane străine care staţionează fără motiv pe scara blocului sau în dreptul uşii unui vecin, nu ezitaţi să-l întrebaţi despre scopul şederii lor acolo; folosirea unui ton politicos, dar ferm poate descuraja potenţialii infractori;

Dacă sesizaţi zgomote suspecte pe palier şi observaţi că în faţa uşii unuia dintre vecini sunt persoane străine care încearcă să intre fraudulos, anunţaţi de urgenţă POLIŢIA, apelând gratuit 112.

NU UITAŢI:

Dacă sesizaţi o spargere anunţaţi imediat Poliţia şi nu pătrundeţi într-o locuinţă a cărei uşă a fost spartă sau forţată, deoarece puteţi şterge urme esenţiale necesare prinderii autorilor.

De asemenea, este necesar să furnizaţi poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere ! Indiferenţa nu face decât să îngreuneze identificarea infractorilor care vor comite şi alte fapte şi pot sustrage chiar şi din locuinţa dumneavoastră.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial